Residential House by Peilun Li

Peilun Li Shares The Qing Residential House

Peilun Li, the project leader of the highlighted design Qing - Residential House by Peilun Li spells out, The designer tries to refurbish a new architectural language which goes with the remained parts. Two solid blocks are designed to lower traffic interference. The retracted entrance space is set between them. The largest addition is the cantilever on the west side. The French windows interweave the tree shadows and water waves to the inside. Besides the window glass, the use of materials is simplified to two elements: blue brick and white wall, which are common in Chinese traditional architecture. But varied construction details are to explored to create more expressions out of less materials..

Residential House by Peilun Li Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=68881

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Gizmo homepage.

Design Accolades
Copyright © 2010 - 2019 Design Gizmo - designgizmo.com - All Articles